Bedrijfkracht

logo bidrijfkracht Stichting STOER in Bedrijf

Het concept Bedrijfkracht is ontwikkeld door Enexis, GasUnie en Hanze Hogeschool in 2018. Inmiddels is Hanze Hogeschool eigenaar van het concept en heeft het verder ontwikkeld naar een versie 2.0. De kern van het concept is nog steeds gelijk: via werkgevers de medewerkers ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen en verduurzamingsmaatregelen in hun thuisomgeving.

De basis is mensen thuis zelf energieverbruik en warmtelekken te laten meten. Hiervoor krijgen ze binnen het project meetapparatuur. In een team met een aantal collega’s worden meetgegevens gedeeld en vergeleken. Dit wordt ingebed in een campagne in de werkomgeving.

De medewerkers krijgen daarbij extra informatie over besparingsmaatregelen. Daarnaast worden er online en offline kennisuitwisselings- en expertisesessies georganiseerd. De medewerkers worden ontzorgd bij het nemen van maatregelen. Bijvoorbeeld door het inschakelen van energiecoaches of collectieve inkoopacties voor bijvoorbeeld warmtepompen. STOER zorgt daarbij voor de lokale begeleiding van de organisaties en de medewerkers.

Verder verzorgt STOER een zogenaamd PLUS-pakket. Daarbij wordt het meten van het energieverbruik en besparingsmaatregelen op en rond de werkplekken ondersteund. Bewustwording, eenvoudige maatregelen en warmte- en lichtmanagement zijn daarbij belangrijke elementen.

Vragen of contact opnemen?

Meer weten over Bedrijfkracht of Bedrijfkracht PLUS? Vul uw gegevens hiernaast in en we nemen contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik wil graag meer informatie

Naam contactpersoon*