Kerken

Uit onze contacten met kerkbesturen merken we dat er vaak onvoldoende aandacht en/of kennis is om de energiekosten van een kerkgebouw goed te beoordelen op mogelijkheden om deze teverlagen. Voor het nemen van maatregelen is een gebrek aan financiële middelen vaak ook een beperkende factor. Dat is jammer omdat er juist bij kerkgebouwen vaak forse besparingsmogelijkheden zijn te realiseren en zijn kerkdaken of daken van bijgebouwen vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. 

Specifiek voor kerkbesturen hebben we een checklist, Quick Scan, ontwikkeld. Hiermee kunnen kerkbesturen snel zien waar voor hen besparingsmogelijkheden en verduurzamingsmogelijkheden zitten.  

Vraag 50% van de betaalde belasting terug!

Kerken kunnen bij de belastingdienst 50% van de betaalde energiebelasting terugvragen. Hiervoor heeft de belastingdienst een formulier beschikbaar.

Vragen of contact opnemen?

Heeft u als bestuur hulp nodig bij het nemen van maatregelen? Laat dan uw gegevens achter op ons interesseformulier. Één van onze energieadviseurs neemt dan contact met u op voor een afspraak op locatie. Ook hebben we een uitgebreide folder beschikbaar voor de verduurzaming van monumenten.  Deze kunt u ook aanvragen via het interesseformulier. 

Ik wil graag meer informatie

Naam contactpersoon*